Ingredienten
-
6 appels
-
60 gram suiker
-
2 theelepels kaneel
-
200 gram zelfrijzend bakmeel
-
4 gram zout
-
3 dl melk
-
1/2 ei
-
1 liter zonnebloemolie
Werkwijze
De appels schillen, in 4 plakken snijden en boren. Maak van de
suiker en de kaneel kaneelsuiker. Maak van het zelfrijzend bakmeel,
het zout, de melk en het ei een beslag. Verhit de olie. Haal de
appelschijfjes steeds door de kaneelsuiker en haal ze door het beslag.
Laat de beignets goed uitlekken en bak de beignets aan beide zijden
goudbruin
Bewaartip
De beignets laten zich goed invriezen. Oppiepen gaat het beste als je de
beignets eerst laat ontdooien en dan op een rooster 5 minuten in de
oven op 200
o warm te maken. Uit de oven even laten rusten voor een krokant korstje.