dinsdag 29 januari 2019

Appelbeignets

Ingredienten

  • 6 appels
  • 60 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 gram zout
  • 3 dl melk
  • 1/2 ei
  • 1 liter zonnebloemolie

 

Werkwijze

De appels schillen, in 4 plakken snijden en boren. Maak van de suiker en de kaneel kaneelsuiker. Maak van het zelfrijzend bakmeel, het zout, de melk en het ei een beslag. Verhit de olie. Haal de appelschijfjes steeds door de kaneelsuiker en haal ze door het beslag. Laat de beignets goed uitlekken en bak de beignets aan beide zijden goudbruin

 

Bewaartip

De beignets laten zich goed invriezen. Oppiepen gaat het beste als je de beignets eerst laat ontdooien en dan op een rooster 5 minuten in de oven op 200o warm te maken. Uit de oven even laten rusten voor een krokant korstje.