woensdag 30 juni 2021
Bijwerkingen vaccinatie
"Bij een groot deel van de mensen treden bijwerkingen op als koorts, hoofdpijn en moeheid na vaccinatie met COVID-19-vaccins. Ook spierpijn, gewrichtspijn, rillingen, misselijkheid en braken kunnen optreden na vaccinatie met COVID-19 vaccins. Deze klachten ontstaan binnen één of enkele dagen na vaccinatie en gaan vanzelf weer over, maar kunnen wel vervelend zijn."
dinsdag 29 juni 2021
Italian Proverb
"Once the game is over, the King and the pawn go back in the same box."
Italian Proverb
donderdag 10 juni 2021
Spitfire
Mission accomplished... maar vliegen ho maar....:-) pic.twitter.com/5Ypk3QyR9c
— ¯\_(ツ)_/¯ ♥ ♪ ♫ (@wiswijzer) June 9, 2021
dinsdag 8 juni 2021
Pizza
Ingredienten
- 250 gram broodmix Molensteen
- 150 ml water 40oC
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1 blik gepelde tomaten
- een paar blaadjes bascilicum
- 3/4 Stegeman salami in 24 plakjes
- 24 kappertjes
- 16 ontpitte en gehalveerde zwarte olijven à la grecque
- 8 stukjes zongedroogde tomaat
- 150 gram geraspte mozzarella
- olijfolie
- verse peterselie
Recept
- Maak van 250 gram broodmix met 150 ml water van 40oC een soepel deegje. Laat het deeg minimaal een half uurtje rusten en verdeel het deeg in 4 delen.
- Bak twee teentjes knoflook en een slalotje. Gooi er het blik gepelde tomaten bij en laat het een beetje inkoken. Pureer de saus met een staafmixer en voeg de bascilicum toe.
- Rol elk van de vier deegjes uit tot een min of rond pizzadeeg met een doorsnede van ongeveer 16 cm.
- Beleg het deegje met de een eetlepel tomatensaus, plakjes salami, zwarte olijven, kappertjes, stukjes zongedroogde tomaat, een beetje peper en tenslotte gerapte mozzarella.
- Doe er nog wat peper uit de molen over en besprenkel de bovenkant met wat olijfolie.
- Bak de pizza's op een omgekeerd bakblik in de voorverwarmde heteluchtover op 200 oC in 8 minuten gaar.
- Strooi er wat verse peterselie over.
Tip
De lekkerste opgewarmde pizza krijg je door simpelweg de pan te gebruiken. Hoe moet je te werk gaan? Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens je pizzapunt toe, zonder boter of olie, en bak gedurende 2 minuten aan. Giet nu een paar druppels water in de pan, bedek de pan met het deksel en zet het vuur laag. Hierdoor zal de pizza stomen en de kaas smelten. Het resultaat is een warme, lekkere, krokante pizzapunt. Genieten maar!
Abonneren op:
Posts (Atom)