dinsdag 10 april 2012

Dat was vroeger wel anders

Volgens mij zijn conferenties tegenwoordig wel aardig goed geregeld. Als je wordt uitgenodigd om een presentatie te geven dan zijn de voorzieningen (mag je hopen) in orde. Dat was vroeger wel anders.

Dat gaat wat kosten
In de vorige eeuw ben ik ooit uitgenodigd voor de VU in Amsterdam om een presentatie te geven over de geschiedenis van pi. Lesmateriaal in het kader van mijn studie. Maar de toenmalige directie wilde alleen toestemming geven als ze een rekening mocht sturen. Zo maar een middag geen les geven gaat niet zo maar. Ik heb er toen maar van afgezien. Dat ik nog geen week later in het kader van een muziekproject dan wel 14 uur moest worden ingezet, zelfs op een dag dat ik normaal gesproken niet werkte was dan wel weer bijzonder. Op de vraag aan wie ik nu de rekening moest sturen heb ik, vreemd genoeg, nooit antwoord gehad.:-)

Bijna goed
Ik zou een keer een presentatie komen houden in het midden van het land. Er zou een overhead zijn en voldoende computers. Ik had in mijn voorbereiding vooral gefocused op 'zelf doen'. Eenmaal ter plaatse bleek dat er geen computers ter beschikking waren. Er was wel een scherm met overhead maar het was echter niet mogelijk de zaak te verduisteren en omdat meestal de zon schijnt als ik ergens kom was er van de presentatie verder niets te zien.:-)

Een dag later
Ik zou een keer een workshop doen op een school. Dat was echt goed geregeld. Een mooie ruimte, overhead, ja zelfs een hele batterij computers. Dat kan bijna niet fout gaan, zou je denken. Een klein minpuntje dan? In de aankondiging van de workshop had men de datum van de volgende dag gecommuniceerd. Er was, zeggen en schrijven, precies één deelnemer voor de workshop, maar die had zich waarschijnlijk in de datum vergist.:-)

Tenslotte
Ik heb ook nog wel 's presentaties gegeven die wel goed gingen.:-)