vrijdag 14 december 2012

Go with the flow

't Is wel treurig. Ik had eindelijk een 'digitale activiteit' gevonden voor HAVO 4 wiskunde A voor telproblemen. In DWO zouden we ook gebruik kunnen maken van de testruimte van Getal & Ruimte. We zouden de mogelijkheid hebben om actitiviteiten van leerlingen te registreren, maar deze belofte wordt niet nagekomen. Dat is wel een beetje een tegenvaller.

Nu zou je daar natuurlijk zielig over kunnen gaan doen, maar veel zin heeft dat waarschijnlijk niet.

Heel toevallig ben in aan het experimenteren met Socrative. De online-tool voor BYOD-interactie tijdens je les. Inmiddels heb ik daar wat dingen mee uitgeprobeerd. Dat is leuk om te doen.

Maar omdat je niet altijd alles zelf kan bedenken heb ik zo'n beetje de 'activiteiten' van Getal en Ruimte in DWO van de telproblemen dan maar in Socrative gezet. Gewoon scheuren en pleuren dus. Dus dan komt het toch nog goed.

De QUIZ Combinaties en permutaties bestaat inmiddels uit 24 vragen. Ik ben er blij mee. Zo zie je maar weer, je moet van 'tekortkomingen' gewoon je 'kracht' maken. Dat gedoe met Getal en Ruimte was dus geen tegenvaller, maar een kans. Grijp die kans...:-)