maandag 4 juni 2012

Valkuilen 2.0


Met wiswijzer uit de lucht hoef ik daar niet meer aan te denken. Het zijn rudimentaire overblijfselen van een leven dat niet meer bestaat.:-)

Dit jaar heb ik nog een poging gedaan om wiskundeleraar in te zetten als ELO. Dat werkt niet echt. 't Is ook niet de goede manier om 'iets wat heeft gewerkt' te blijven reanimeren. Laat maar gaan. 't Was leuk, maar 't is definitief voorbij. De LOL van zoiets is ook niet het (eind-)product maar de manier waarop je 'problemen oplost'. Er zijn problemen genoeg maar die zijn nu wel heel anders dan eerst.

Nee. Wat je zou moeten doen is 'fantaseren'. Wat zou nu ICTgewijs de oplossing zijn van de praktische problemen waar ik (en de rest van de school) tegen aanlopen? Wat zijn de problemen waarvoor 'men' een oplossing probeert te zoeken eigenlijk Informatievoorziening? Communicatie? Technische problemen? Logistieke problemen? De geflipte klas? Innovatie?

Daarnaast kan je het ondenkbare proberen te ontdekken! Bedenk iets waar nog niemand aan gedacht heeft. Bedenk wat je wilt in plaats van wat er kan. Los van alle hokjes, kaders en beperkingen. Ga 's uit je bol...