dinsdag 21 december 2010

Eén groot dieptepunt

De twitterdiscussie op #netwijs gaat vandaag over 'Jouw 'ICT in het onderwijs'-hoogtepunt!' Ik ga me er maar niet mee bemoeien vandaag. ICT-gewijs is het op de lerarenopleiding dit jaar alweer een groot dieptepunt. Geen visie, geen actie en vooral op geen enkele manier is er iets van een vooruitgang te bespeuren.

Sterker nog: het lijkt wel of het steeds erger wordt. De meest voordehandliggende oplossingen die je met ICT geweldig zou kunnen oplossen komen niet eens in de hoofden van de meeste mensen op. 'ICT en onderwijs'!? Dat is toch wel het meest onbegrepen concept ooit... terwijl het zo simpel kan! Maar wat ik ook doe en verzin, 't helpt allemaal niks!

Niet dat ik me daardoor laat weerhouden natuurlijk. Ik doe gewoon wat ik altijd al deed en volgens mij (ook als mag je dat niet zeggen van jezelf) doe ik wel allemaal leuke, leerzame en nuttige dingen. Ik word daar persoonlijk meestal nogal vrolijk van...:-)

Maar verder!? Och, ik zal er nog wel 's iets over schrijven. Ondertussen zijn er andere werkzaamheden die aandacht behoeven. Maar 't schiet op! Op de tweede dag van de lesvrije periode ben ik al zowat klaar! Tada! Lang leve het Internet...:-)