zaterdag 20 oktober 2012

Mensen moeten niet zo zeuren

Ik heb 't niet echt onderzocht maar 't zou me niet verbazen als er meer synoniemen zijn voor 'zeuren' dan voor het tegenovergestelde van 'zeuren'. Ik kan zelfs niet eens het tegenovergestelde van 'zeuren' bedenken...:-)


Wat je verder ook voor een leuke dingen doet, je loopt meer kans dat er een of andere badmuts komt 'zeuren' dan dat iemand in positieve zin een complimentje geeft, aandacht besteedt aan je activiteiten, een leuke opmerking maakt, reageert of op een andere manier laat merken dat je activiteiten gewaardeerd worden.

Nu kun je natuurlijk schrijven over wat je doet, allerlei 'dingen' delen, vertellen wat je bezig houdt of anderen helpen met wiskunde, met de inzet van ICT of gewoon een beetje zitten geinen. Dat is allemaal aardig, leuk en heeft verder weinig meer om het lijf dan wat het is... Ik heb verder weinig bijbedoelingen. 't Is gewoon wat het Internet kan zijn...

Maar nee hoor, je moppert, je draagt niet bij aan het debat, je zeurt, je bent een dwarsligger, contactgestoord, vijandig, teleurgesteld, haatdragend, wraakzuchtig en wat je allemaal nog meer naar je hoofd geslingerd krijgt. Als je dat nu 's allemaal bij elkaar optelt, vermenigvuldigt en probeert dat in een breder perspectief te zien? Waarom zou je je dan nog doen? Niet voor het grote geld, niet voor de maatschappelijk waardering en niet voor de eeuwige roem...:-)

Lieve mensen: als je nu grote behoefte hebt om te zeuren ga dan 's zeuren over al die onzichtbaren, de zwijgers, de mensen die niet delen, die lieden die alleen maar lurken en niet verder komen dan het napapegaaien wat anderen bedacht hebben (zonder bronvermelding:-). Dat volk dat niet reageert, niet weet waar ze 't over hebben, roeptoeters waar je zelden of nooit een fris idee van verneemt. Lieden die zelf nog nooit iets hebben bijgedragen aan het debat, de kenniseconomie, de wereld en de mensheid in het algemeen. Daar hoor je nooit iemand over.:-)