donderdag 23 augustus 2012

Uitnodiging

Met de website wiskundeleraar.nl ondersteunde ik mijn vaklessen bij de lerarenopleiding wiskunde van de Hogeschool Rotterdam. Dat is inmiddels definitief verleden tijd. Op wiskundeleraar toegelicht heb ik er van alles over geschreven, maar ja, wie leest zoiets?:-)

Maar waarom zou ik de website niet inzetten voor 't algemeen nut? Het is een manier om (gratis) cursussen aan te bieden voor wie daar interesse in heeft.

Vanaf 27 augustus 2012 kan iedereen die dat wil zich aanmelden op de website. Op dit moment kan je dan als 'gast' de volgende cursussen doen:

  • 'Wiskunde en konijnen'
  • 'Probleemaanpak'

Waarom  zou je dat doen? 

  • De cursus wiskunde en konijnen is bedoeld voor mensen die geen wiskunde nodig hebben maar wel geinteresseerd zijn. Als dat een beetje loopt volgen er nog meer van dat soort cursussen. Wiskunde en kunst, wiskunde en voetbal, de gulden snede, .... Zonder al te veel eisen te stellen aan voorkennis en wiskundige vaardigheden wil ik laten zien dat je dan nog best leuk wiskunde kan doen.
     
  • De cursus probleemaanpak is een individuele leerroute voor HAVO wiskunde B. Maar is misschien ook interessant voor anderen.
     
  • Als je al wiskundig voldoende onderlegd bent of helemaal niet geintersseerd bent in wiskunde dan kan het toch interessant zijn om te kijken hoe je met ICT digitaal kunt leren. Hoe regel je dat? Hoe is een cursus opgezet? Wat zijn handige functionaliteiten? Hoe werkt dat? Als je geinteresseerd bent in elektronisch leren dan kan je vanuit dat perspectief komen kijken en ervaren hoe het werkt en of het werkt.

Kortom: het is gratis, je kunt er iets van leren, je kunt 's ervaren hoe dat gaat en daar kunnen we dan allemaal van alles van leren. Verder zijn er geen eisen of voorwaarden.

De mogelijkheden zijn verder onbeperkt. Wie weet welke mogelijkheden er te ontdekken zijn. Misschien kan je (uiteindelijk) zelfs wel docent in wiskundeleraar.nl worden en je eigen cursus klaarzetten voor jouw leerlingen of studenten. Waarom niet?

Probeer het, doe 's gek en doe mee met het experiment.