zaterdag 12 november 2011

Hoe word je de eerste digitale docent van Nederland?

Ik had al een website met veel wiskunde, een vraagbaak voor wiskunde en ik had al een eigen elektronische leeromgeving waar ik zelf mijn eigen cursussen mee ondersteunde. Ik ben erg gecharmeerd van DWO omdat je daar leerlingen opdrachten kan laten doen en dan kunt volgen 'wat ze doen' en zelfs 'hoe ze dat doen'.

Heel soms hoor je nog wel 's iemand roepen dat ICT natuurlijk nooit de docent kan vervangen. Dat klopt. Dat vind ik ook, maar als je nu 's niet ICT de zaken laat regelen maar een docent? Dat je, zeg maar, ICT vervangt door een docent? Dat zou pas revolutionair zijn!

Volgens mij was de 'kracht' van wiskundeleraar.nl de prompte en individuele feedback, het gevoel dat er iets te 'beleven' was. Een digitale cursus? Kan dat wel? Op deze pagina's heb ik er van alles over geschreven. Volgens mij werkte dat prima. Niet alleen vanwege de ICT, maar vooral ook vanwege de 'menselijke factor'. Ik denk dat ik wiskundeleraar.nl maar weer 's van stal haal. Ondanks dat het op die mallotige lerarenopleiding niet 'echt' begrepen werd werkte het, in mijn beleving, allemaal prima.:-)

Ik ga wiskundeleraar.nl inzetten voor een 'project wiskunde & kunst voor klas 2a'. Dat is tenslotte een kunstklas en als je dan iets doet dat met wiskunde te maken heeft en met kunst? Wat wil je nog meer?

Ik vind het een goed plan!

1 opmerking:

  1. Waarom niet eens experimenteren met object georiënteerde wiskunde? (http://www.wiskundeportfolio.nl)

    BeantwoordenVerwijderen