maandag 11 juli 2011

Aliassen

Ik heb inmiddels een hele verzameling aliassen. Je zou bijna denken dat we last hebben van een dissociatieve identiteitsstoornis, maar dat valt wel mee, denken wij:-)

Het zijn meer 'kanten' van dezelfde zaak, zullen we maar zeggen. 't Is handig om de verschillende kanten van je persoonlijkheid te kunnen benoemen. Vaak zijn die 'kanten' wel geïnspireerd door ervaringen, mensen die ik ken en andere invloeden van buitenaf.

Gekke Henkie
Gekke Henkie is die man die altijd alles voor iedereen doet, daar niet voor betaald wordt, weinig terug krijgt maar toch maar gewoon blijft proberen het iedereen naar de zin te maken. Dat laatste is natuurlijk een beetje jammer want zo zit de wereld niet elkaar. Gekke Henkie trekt altijd aan het korste eind. Dat was als kind al zo.:-)

Globe Putrand
Globe Putrand is iemand met ideeën. Hij schopt tegen alles wat niet deugt. Voormalig bewoner van de Zwarte Madonna. Gelooft niet in politiek. Niet in sinterklaas, niet in de ooievaar, niet in de paus en al helemaal niet in het koningshuis. Folklore. Management of collega's dan? Globe Putrand wordt omringd door idioten.

Theo
Theo is de gewone, helderdenkende en hardwerkende conciërge. Geen gelul, maar gewoon aanpakken. Aanspreekpunt voor een ieder met een probleem. Het gaat er niet om wat je zegt maar om wat je doet. Geen woorden maar daden. Iemand met het hart op de goede plaats. Al een tijd niet gezien.

Billy the Mountain
Billy is een goedgeaarde berg. Onverzettelijk en standvastig. Maar pas op! Don't fuck with Billy. Als je over een bepaalde grens heen gaat dan heb je echt een probleem. You're messing with the wrong guy, zullen we maar zeggen. Billy is dan niet te beroerd iemand de grond in te boren.

Wouter de Kabouter
Houdt van bier, borrelnootjes en hardrock. Wil het liefst muziek maken, maar daar komt weinig van terecht. Wouter blijft het proberen en dromen. Het is nog even wachten op de derde CD, maar die komt er vast, denkt hij. Een soort een sprookjesfiguur, ergens...:-)

Meneer Willem
Dat is de wiskundeleraar. Hij doet niets liever dan wiskunde uitleggen aan een iedereen die 't wil horen en soms zelf als ze 't niet willen horen. Beantwoordt vragen, verzamelt leuke wiskundedingen. Verzint nieuwe vakken en doet van alles.

Willem de Zwijger
Deze man vindt dat te veel mensen te veel uit hun nek kletsen. Oeverloos geleuter en ongefundeerde meningen. Daarom doet hij zelf meestal het zwijgen toe of roept 'ik zeg niks'. Dat zouden meer mensen moeten doen, vindt hij.

wlm
Dat is het kind in mij. Dat kind dat maar niet volwassen wil worden en fatsoenlijk deelnemen aan de het maatschappelijke leven. Hij speelt liever met autootjes dan met het meewerkend voorwerp, hij droomt liever van ridders, cowboy's en indianen dan dat hij serieus de vaderlandse geschiedenis bestudeert. Zo'n jochie dat steeds maar achter de feiten aan loopt.

...en dat waren ze wel zo'n beetje denk ik. Als ik iemand vergeten ben dan hoor ik 't wel.:-)