woensdag 23 mei 2012

De gefilmde docent

Als je in onderstaande citaat 'opnemen' opvat als 'opgenomen in het boek' dan doen we op het HML al lang aan 'flipping the classroom':
"Met Flipping the Classroom draai je de les om. Je laat leerlingen de instructie die je hebt opgenomen in hun eigen tijd bekijken. In de les maken leerlingen de opdrachten. Op deze manier ben je als docent nauw betrokken bij het leerproces van de leerlingen en kun je ze op maat bedienen. Leerlingen worden actief betrokken bij hun eigen leerproces en kunnen jouw instructie zo vaak bekijken als ze willen".
'Flipping the Classroom'
In de klas werken leerlingen aan individuele- of groepsopdrachten? Ja, dat is nog 's een idee, inderdaad. Is dat dan de geflipte klas? Dat je in plaats van klassikale instructie in de klas de leerlingen vooral laat werken aan opdrachten? Is dat alles? Dat doen we al:-)

Of zou het toch gaan om de filmpjes? Wel aan, dat komt ook nog wel.:-) Maar dan kan je beter spreken over de 'gefilmde docent'. Ach ja, nou ja... Waarom zou je ook nieuwe dingen verzinnen als de oude dingen ook werken?:-)