zondag 20 mei 2012

Stoppen met werken

Soms vraag ik me wel 's af wat erger is: 'dat je weblog niet gelezen wordt' of 'dat het wel gelezen wordt'. Ik ben er nog niet uit, maar soms worden mijn schrijfsels wel degelijk gelezen.

Ooit schreef ik:

Ik weet bijna zeker... Als het me lukt om het voor elkaar te krijgen, dan ga ik stoppen met werken op mijn vijftigste. 't Was leuk... les geven, leerlingen en studenten, werken in het onderwijs, wiskunde (mooiste vak), website-tjes maken, cursusjes maken, sommetjes bedenken... uit je nek kletsen op je weblog... allemaal geweldig...
Maar 't is mooi geweest...:-)
bron
Toen bleek dat mijn onderwijsmanager mijn weblog las. Gaat ie stoppen met werken? Hoe zit dat? Dat verwacht je toch niet. Of misschien toch wel?

't Kan nog slecht voor je carrière zijn. Ik deed ooit mee aan een project 'samenopleiden' of zoiets. Op mijn weblog had ik toen een keer een stukje geschreven waarin ik 'vraagtekens' had bij dat 'compententiegericht opleiden'. De projectleider heeft toen contact opgenomen met mijn onderwijsmanager. Lekker direct:-). Vreemd genoeg werd ik, zonder toelichting, het studiejaar daarna uit het project gehaald. Ik was zeker weer niet de geschikste kandidaat. Dat krijg je er van als je zegt wat je denkt. Dat kan je maar beter laten...

Maar dat ga ik niet doen. Ik schrijf wat ik wil en als iemand daar een probleem mee heeft dan hoor ik het wel. Of niet, dat mag ook.

Maar 't is wel goed om te weten dat er altijd mensen zijn die stiekem je weblog lezen. Misschien dat sommige mensen daarmee hun voordeel kunnen doen. Ik zou niet weten hoe, maar 't kan allemaal...:-)

Waar zijn ze toch? De lurkers, de onzichtbaren en de zwijgende meerderheid. Die mensen die wel je weblog lezen, maar dat niet zullen laten merken. Brr...

Kortom: bedenk voordat je iets schrijft dat het niet uitgesloten is dat iemand dat leest en dat het meestal de verkeerde mensen zijn die dat doen. Een beangstigende gedachte...:-)