zaterdag 24 januari 2015

Pannenkoeken

De lekkerste pannenkoeken bakken is het simpelste wat er is. Wat heb je nodig?
  • 200 gram patentbloem
  • 400 ml melk
  • 2 Eieren
  • Een beetje zout
  • Olie om in te bakken
Doe bloem in een kom en giet er zoveel melk bij dat er bij het doorroeren met een garde een mooi soepel en gelijkmatig beslag ontstaat. Doe er 1 of 2 eieren doorheen en kluts weer tot het ei en de rest gemengd is. Doe er dan zoveel melk bij zodat je een mooi soepel beslagje krijgt, niet te dik en niet te dun. Maar liever aan de dunne kant voor mooie dunne pannekoeken. Een beetje zout er bij en op hoog vuur bakken in zonnebloemolie.

Gebruik een pollepel om voldoende beslag in de pan te doen en leg bovenop een plakje mager gerookt spek of nog beter doe maar twee.:-)

Wacht met omdraaien tot de rest van het beslag gestold is en dan snel de andere kant bakken.
 
Variatie
Pannenkoeken met ham en kaas in plaats van gerookt spek zijn ook lekker.
 
Opwarmen
Je kunt de pannekoeken opwarmen door ze op te rollen en dan 6 minuten te verwarmen op 200o. Serveren met poedersuiker.