vrijdag 7 september 2012

Het einde der tijden is nabij:-)

Eén van de moeilijkste dingen in het 'leven' is om dingen los te laten. Je kent dat vast wel, een relatie, een werkgever, een auto, een website...

In de categorie 'websites' heb ik er nog al wat. Het is zonde om de boel op te ruimen, maar 't is ook zinloos om er mee door te gaan. Het was leuk, nee, het was geweldig, maar de tijd en de veranderende omstandigheden hebben doel en uitwerking ingehaald.

Het ligt voor de hand om door te pruttelen, om de zaak zo lang mogelijk te rekken, maar uiteindelijk weet je al lang dat het niet gaat werken. Je weet dat het nooit meer zo leuk wordt als het was. Dat het voorbij is, het einde is nabij... Waarschijnlijk is het verreweg het beste om er mee op te houden.

Misschien ontstaat er dan weer ruimte voor iets nieuws. Voor iets dat wel werkt. Ik gaf nog een laatste stuiptrekking in de vorm van konijnen, maar de koek is op. Het wil gewoon niet.:-)  In de komende tijd zal ik de 'dingen' steeds verder afbouwen. Langzaam maar zeker komt er een einde aan die dingen die ik deed. Voltijd verleden tijd!
Voorlopig ga ik me beperken tot mijn eigen onderwijs. Wat gebruik ik zelf? Wat is nuttig? Wat doe ik nog wel en wat doe ik niet meer?

Voor wat betreft WisFaq ben ik er nog niet helemaal uit. Voorlopig houden we dat nog maar even zo als het is. Ik hoor het nog wel:-))