dinsdag 6 september 2011

Opgeruimd staat netjes

Ik heb er een tijd tegen aan zitten hikken maar vandaag is het gelukt om mijn kast op te ruimen in Rotterdam. Veel archeologische vondsten als 'ICT voor jaar 1', 'stageverslagen uit 2003', 'vakdidactiek rekenen' en nog heel veel toetsen, werk van studenten en nog veel meer. Allemaal dingen van voor de oorlog.:-)

Ik heb mijn sleutel en mijn digipas ingeleverd. Daardoor heb ik geen toegang meer tot de ICT-voorzieningen van de hogeschool. Dat is niet erg want ik werk niet meer op de hogeschool, dus wat zou ik er moeten?

Al met al ben ik er blij mee. Het is toch weer een mijlpaal. Het was waarschijnlijk makkelijker geweest om in 'mijn comfortzone' te blijven en tot mijn pensioen zo'n beetje mee te pruttelen met de rest van het 'geteisem'. Maar, laten we maar eerlijk zijn, als je me kent dan weet je dat ik eigenlijk nooit de weg van de minste weerstand heb gekozen, dus waarom zou ik daar nu nog mee beginnen?

"It begins with a blessing, it ends with a curse, making life easy by making it worse."

Maar 't komt vast goed en anders maar niet, want dan komt het toch wel goed. Als dat 'docent zijn' van mij niet wil lukken dan kan ik altijd nog een pannenkoekhuis beginnen.:-)