maandag 23 juli 2018

Aardappelkoekjes

Ingrediënten
  • 500 gr aardappel
  • 1 uitje
  • 1 eitje
  • spekblokjes
  • klein beetje sambal
  • peper en zout
  • bloem
  • selderie uit een potje
Werkwijze
Schil de aardappels en kook de aardappels circa 20 minuten totdat ze zacht zijn. Snijdt een uitje fijn. Giet het water af en stamp de aardappels fijn. Voeg daarna de ui, het ei, 2 el bloem, spekblokjes, selderie uit een potje, zout, peper en de smabal toe. Meng alles goed door elkaar.
Leg een bord klaar met daarop wat bloem. Vorm met je handen brugertjes van het aardappelmengsel, Haal de burgertjes door de bloem.
Laat de aardappelkoekjes 15 minuten opstijven in de koelkast. Bak de koekjes in 3-4 minuten per kant in de olie.

Bewaartip
Als je niet alles meteen wilt bakken en opeten dan kan je beter de 'prut' bewaren in een schaaltje en bij het gebruik de aardappelkoekjes door de bloem halen voordat je ze bakt.

2 opmerkingen:

  1. Het apart bewaren van de massa en dan bij bereiding de zaak door de bloem halen en bakken is een goed idee. Werkt prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelfde recept met andere ingrediënten:

    500 gr aardappel
    1 uitje
    1 eitje
    125 gram salami
    2 augurken
    theelepel sambal
    beetje peper en zout
    bloem

    Helemaal goed, klassiek recept...

    BeantwoordenVerwijderen