donderdag 5 mei 2011

Een moeilijk maar onvermijdelijk besluit

There's no choice here to make, there's no easier decision than to stand up, stand straight and to give it a try and there's no time for hesitation as the stations of our lives are passing by.
Peter Hammill

Ik heb besloten de lerarenopleiding op 1 september 2011 te verlaten. Ik heb 10 jaar op de Hogeschool Rotterdam gewerkt. Eén jaar als ELO-beheerder en negen jaar als docent wiskunde. Ik heb hard gewerkt, denk ik. Ik vond dat ik toch wel de leukste baan van Nederland had. Wat wil je nog meer?

Veel van de dingen die ik deed waren 'mede mogelijk gemaakt' dankzij de inzet van eigen tijd en eigen middelen. Dat zoeken naar en experimenteren met ‘andere manieren’ van leren en ‘andere manieren’ van werken vond ik wel interessant en boeiend. We leven tenslotte in 2011, dus als docent moet je mee met de tijd... denk ik.


Aan de andere kant kan je natuurlijk niet alleen maar investeren, steeds maar weer nieuwe dingen bedenken en proberen een 'beetje bij te blijven' zonder dat er iets tegenover staat. Je moet daarbij niet zozeer denken in termen van tijd of geld maar vooral ook aan belangstelling, enthousiasme en een soort gevoel dat je dat allemaal niet voor niets doet. Het is niet erg om voor de troepen uit te lopen, behalve als de troepen de andere kant op lopen, zal ik maar zeggen…:-)

Daarnaast is er op de lerarenopleiding altijd een hoop gedoe over randvoorwaarden, inschrijvingen, generieke onzinmaatregelen, niet werkende ICT-middelen, kwesties over taaktoedeling, gebrek aan visie, allerlei onnodige administratieve onduidelijkheden, creatief boekhouden, gezeur over bijzaken en nog veel meer…

Het ziet er niet naar uit dat ‘deze toestand’ in de nabije toekomst gaat verbeteren, mogelijk wordt het erger.:-( Daar heb ik geen zin in. Ik moet nog 14 jaar, dus dat moet beter kunnen.:-)


Ik heb besloten de lerarenopleiding met ingang van 1 september 2011 te verlaten. Ik heb er over nagedacht, ‘t was een moeilijk, maar onvermijdelijk besluit met gemengde gevoelens. Maar voor mij is dit echt veel beter zo. Dat is pas een veelbeterplan!

16 opmerkingen:

 1. Tja, aan de ene kant had ik dit wel een beetje aan zien komen. Maar toch had ik niet verwacht dat je uiteindelijk de knoop zou doorhakken. Zeker omdat ook bij de buren het gras niet groener is. Toch wel een moedig besluit. Als ik dit forum blijf volgen zie ik wel waar je weer ergens opduikt ..... toch ??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer, dan gaat toch even de grappigste docent van de lerarenopleiding weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar dan is er wel iemand anders de grappigste toch?:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier op je nieuwe werk :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iemand zei ooit : "ik ben geen 56 geworden door me alles maar te laten zeggen"
  Jammer dat je de handdoek in de ring gooit, maar werken met plezier is het belangrijkste wat er is.
  Alle groten kregen pas erkenning na hun dood.
  Ik hoop, dat je voorlopig geen erkenning krijgt

  De veteraan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is toch jammer om te horen, Willem! Hopelijk brengt de volgende baan je een nieuw elan om terug gemotiveerd en met veel plezier je werk te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel. Dat lijkt me een goed plan!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Stephanie van Ewijk9 mei 2011 om 17:57

  Jammer dat je weggaat!
  Hopelijk ga je het daar de komende 14(?) jaar meer naar je zin hebben!
  Wat gaat er nu gebeuren met de vakken die jij hebt gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alweer een goed plan!:-) Dank je wel. Voor wat betreft het laatste ben ik ook erg benieuwd.:-) Dat ga ik wel missen: studenten waarbij je gevoel hebt dat ze begrijpen/waarderen wat je bedoelt...:-) Bedankt daarvoor!
  Maar dat kan jij natuurlijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen