dinsdag 8 juni 2021

Pizza

Ingredienten

q3373img1.gif
  • 250 gram broodmix Molensteen
  • 150 ml water 40oC
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3/4 Stegeman salami in 24 plakjes
  • 24 kappertjes
  • 8 ontpitte en gehalveerde zwarte olijven à la grecque
  • 16 stukjes zongedroogde tomaat
  • 150 gram geraspte mozzarella 
  • olijfolie
  • verse peterselie

Recept

  • Maak van 250 gram broodmix met 150 ml water van 40oC een soepel deegje. Laat het deeg minimaal een half uurtje rusten en verdeel het deeg in 4 delen.
  • Bak 2 teentjes knoflook en een slalotje. Gooi er het blik gepelde tomaten bij en laat het een beetje inkoken. Pureer de saus met een staafmixer.
  • Rol elk van de vier deegjes uit tot een min of rond pizzadeeg met een doorsnede van ongeveer 16 cm.
  • Beleg het deegje met de een eetlepel tomatensaus, plakjes salaml, zwarte olijven, kappertjes, stukjes zongedroogde tomaat, een beetje peper en tenslotte gerapte mozzarella.
  • Doe er nog wat peper uit de molen over en besprenkel de bovenkant met wat olfijfolie.
  • Bak de pizza's op een omgekeerd bakblik in de voorverwarmde heteluchtover op 200 oC in 8 minuten gaar.
  • Strooi er wat verse peterselie over.
Je hebt dan 4 overheerlijke pizza's. Persoonlijk hebben wij er allebei aan één genoeg. De andere twee vriezen we in. Deze laten zich prima oppiepen door ze 5 minuten op een rooster in de oven op 200 oC te verwarmen.