Ingrediënten
- olie
- enkele uitgeperste knoflooktenen
- een theelepel djahé (gemberwortelpoeder)
- 200 g varkensvlees in dobbelsteentjes
- een paar reepjes gerookt spek
- 1 of 2 uien
- 2 gemberbolletjes
- scheutje ketjap
-
bamigroentenpakket van de supermarkt (250g)
(kool, prei, taugé, tomaat en een chilipeper) - mie (250 g)
- selderij uit een potje
- zout en peper
- ketoembar, djintan en kerrie
- sambal brandal
- eventueel een paar eieren
Recept
Kook de mie volgens het pak (beetje zout) en voeg wat selderijblad toe aan het water. Maak een kruidenpapje van de geperste knoflook en de djahé. Beetje olie in de pan en fruit het kruidenpapje een beetje aan. Voeg het vlees toe (zout en peper!) en bak het vlees zo'n beetje gaar. Voeg de in reepjes gesneden gerookt spek toe, even meebakken en bak de gesneden uien mee.Voeg de tomaat, gesneden rode peper, gesneden gemberbolletjes en een scheutje ketjap toe en laat het heel even meebakken.
Voeg de bamigroente toe, beetje zout er op, ketoembar, djinten en kerriepoeder naar smaak. Op hoog vuur de groente gaar laten worden. Voeg tenslotte de mie toe, even flink doorroeren en klaar is de bami.
Gebakken eitje erbij en aan tafel eventueel nog wat sambal brandal en ketjap gebruiken en smullen maar...
- ketoembar = koriander
- djintan = komijn