woensdag 15 augustus 2018

Een recept voor aardappelkoekjes

Ingrediënten
  • 500 gr aardappel
  • 1 uitje
  • 1 eitje
  • 125 gram salami
  • 2 augurken
  • theelepel sambal
  • beetje peper en zout
  • bloem
Werkwijze
Schil de aardappels en kook de aardappels circa 20 minuten totdat ze zacht zijn. Snijdt een uitje fijn. Giet het water af en stamp de aardappels fijn. Voeg daarna de ui, het ei, 2 el bloem, salami, augurk, zout, peper en de sambal toe. Meng alles goed door elkaar.

Leg een bord klaar met daarop wat bloem. Vorm met je handen burgertjes van het aardappelmengsel, Haal de burgertjes door de bloem.Laat de aardappelkoekjes 15 minuten opstijven in de koelkast. Bak de koekjes in 3-4 minuten per kant in de olie.

Bewaartip
Als je niet alles meteen wilt bakken en opeten dan kan je beter de 'prut' bewaren in een schaaltje en bij het gebruik de aardappelkoekjes door de bloem halen voordat je ze bakt.