vrijdag 22 december 2017

Worstenbroodjes

In het kader van de kerstsfeer ga ik op kerstavond worstenbroodjes maken. Hoe moeilijk kan dat zijn? Wel aan... Je hoeft ook niet alles zelf te bedenken:
...maar dan wel een beetje aangepast aan de persoonlijke voorkeur. Ik hou je op de hoogte. De voorbereidingen zijn gestart...:-)
  • Brabantse worstenbroodjes kun je prima invriezen. Bewaar ze luchtdicht verpakt in een plastic zak. De brabantse worstenbroodjes blijven ongeveer 3 maanden goed.
  • De brabantse worstenbroodjes kun je daarna even oppiepen in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm ze ongeveer 8 minuten.
  • In plaats van gehakt kun je ook een verse worst in het worstenbroodje doen. Je moet wel het velletje verwijderen. 
  • Bestrijk de bovenkant van de worstenbroodjes m.b.v. een kwastje met een beetje water, direct na het bakken. Hierdoor wordt de bovenkant minder hard. 
  • Je kunt de  worstenbroodjes ook heel goed in de koelkast bewaren. Om te eten even nat maken en 5 minuten oppiepen op 150 graden in de hetelucht oven. Ze worden dan niet heel warm maar net mooi om te eten. Ik heb 't nog niet geprobeerd maar 10 minuten geeft mogelijk een beter resultaat...:-)
Later meer...

  • Alvast fijne kerstdagen gewenst en de beste wensen voor 2018.

Naschrift
De worstenbroodjes waren een groot succes. Er liggen er nu nog 2 in de vriezer maar die gaan de termijn van 3 maanden niet halen denk ik. De vulling bestond dit jaar trouwens uit 'verse worst'. Dat was ook nog een experiment, maar dat gaat prima. Erg lekker...:-)