Ingredienten
- 250 gram broodmix Molensteen
- 150 ml water 40oC
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1 blik gepelde tomaten
- een paar blaadjes bascilicum
- 3/4 Stegeman salami in 24 plakjes
- 24 kappertjes
- 16 ontpitte en gehalveerde zwarte olijven à la grecque
- 8 stukjes zongedroogde tomaat
- 150 gram geraspte mozzarella
- olijfolie
- verse peterselie
Recept
- Maak van 250 gram broodmix met 150 ml water van 40oC een soepel deegje. Laat het deeg minimaal een half uurtje rusten en verdeel het deeg in 4 delen.
- Bak twee teentjes knoflook en een slalotje. Gooi er het blik gepelde tomaten bij en laat het een beetje inkoken. Pureer de saus met een staafmixer en voeg de bascilicum toe.
- Rol elk van de vier deegjes uit tot een min of rond pizzadeeg met een doorsnede van ongeveer 16 cm.
- Beleg het deegje met de een eetlepel tomatensaus, plakjes salami, zwarte olijven, kappertjes, stukjes zongedroogde tomaat, een beetje peper en tenslotte gerapte mozzarella.
- Doe er nog wat peper uit de molen over en besprenkel de bovenkant met wat olijfolie.
- Bak de pizza's op een omgekeerd bakblik in de voorverwarmde heteluchtover op 200 oC in 8 minuten gaar.
- Strooi er wat verse peterselie over.