Ingrediënten:
- 350 gram soepvlees
- 1 schenkel
- 1,25 liter water
- 7 gram zout
- 3 laurierblaadjes
- 2 bouillonblokjes
- foelie, tijm, peper, selderij uit een potje
Tomatensoep
- 1,5 kilo tomaten
- 6 teentjes knoflook
- 3 grote uien
- 2 winterwortels
- 1 groot blikje tomatenpuree
- verse tijm
- verse peterselie
- runderbouillon (zie boven)
- 150 gram schelpjespasta
Verhit de (olijf-)olie in een soeppan en fruit hierin de uit, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur. Voeg de verse tijm en eventueel extra kruiden toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.
Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep afgedekt 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg op het goede moment de pasta toe. Op het laatst de peterselie toevoegen en heel even mee laten koken.