woensdag 17 juli 2019

Tomatensoep

Bouillon van rundvlees

Ingrediënten:
  • 350 gram soepvlees
  • 1,25 liter water
  • 7 gram zout
  • 2 laurierblad
  • 2 bouillonblokjes van het groentenpakket
  • foelie, tijm, peper, selderij uit een potje
Het vlees kleinsnijden en met het hete water, het zout, en de kruiden in een goed afgesloten pan aan de kook brengen. Het vlees zachtjes laten trekken tot het goed uitgetrokken is (3 a 4 uur).

Tomatensoep
  • 2 soeppakketten voor tomatensoep van AH
    • tomaten
    • knoflook
    • ui
    • wortel
    • blikje tomatenpuree
    • verse tijm
  • runderbouillon (zie boven)
  • schelpjespasta
  • pakje biologische soepballen
  • verse peterselie
Verwijder het harde gedeelte van de tomaten en snijdt de tomaten in. Ontvel de tomaten in kokend water (1 minuut). Snijdt de ui, kboflook en wortel klein en ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de (olijf-)olie in een soeppan en fruit hierin de uit, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur. Voeg de verse tim en eventueel extra kruiden toe. Voeg de tomatenpuree tot en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.

Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep afgedekt 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg op het goede moment de pasta en de gehaktballen toe. Op het laatst de peterselie toevoegen en heel even mee laten koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten