woensdag 17 juli 2019

Tomatensoep

Bouillon van rundvlees

Ingrediënten:
  • 350 gram soepvlees
  • 1 schenkel
  • 1,25 liter water
  • 7 gram zout
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 bouillonblokjes
  • foelie, tijm, peper, selderij uit een potje
Het vlees kleinsnijden en samen met de schenkel met het hete water, het zout, en de kruiden in een goed afgesloten pan aan de kook brengen. Het vlees zachtjes laten trekken tot het goed uitgetrokken is (3 a 4 uur). Daarna botten en overbodige vetranden van de schenkel verwijderen.

Tomatensoep
  • 1,5 kilo tomaten
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 grote uien
  • 2 winterwortels
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • verse tijm
  • verse peterselie
  • runderbouillon (zie boven)
  • 150 gram schelpjespasta
Verwijder het harde gedeelte van de tomaten en snijdt de tomaten in. Ontvel de tomaten in kokend water (1 minuut). Snijdt de ui, knoflook en wortel klein en ris de blaadjes van de takjes tijm.

Verhit de (olijf-)olie in een soeppan en fruit hierin de uit, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur. Voeg de verse tijm en eventueel extra kruiden toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.

Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep afgedekt 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg op het goede moment de pasta toe. Op het laatst de peterselie toevoegen en heel even mee laten koken.