donderdag 29 oktober 2020

Karbonade met paprika

Karbonade met paprika is een recept voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 2 schouderkarbonaden
  • 2 rode paprika
  • Zout, peper en vleeskruiden
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 400 ml water

Recept:

  • Laat de karbonaden één uur van te voren op temperatuur komen.
  • Spoel de karbonaden af onder de kraan en maak ze goed droog.
  • Gebruik zout, peper en vleeskruiden om de karbonaden te kruiden.
  • Bak de karbonaden met een koekenpan in de zonnebloemolie tot ze mooi bruin zijn.
  • Neem de karbonaden uit de pan en bak de in stukjes gesneden paprika in de pan tot ze mooi gebakken zijn. Gebruik een vergiet om de paprika uit de olie te halen.
  • Doe de karbonaden weer in de pan, doe er het water bij, doe een deksel op de pan en laat de karbonaden minimaal anderhalf uur pruttelen.
  • Doe de laatste 10 minuten de paprika weer bij het vlees.
  • Neem de karbonaden uit de pan.
  • Gebruik een vergiet om de paprika weer uit de olie te halen.
  • Serveren met rijst.

Oktober 2020