Pagina's
▼
maandag 28 mei 2018
Het imago van het onderwijs
Uiteindelijk komt het er toch op neer dat, om docenten blijvend te
motiveren, er gewoon geinvesteerd moet worden in het onderwijs. Niet
alleen in beloning (hoewel dat zeker geen kwaad kan) maar ook in
voorzieningen, ondersteuning, werkende ICT-middelen, visie, inspiratie,
autonomie en inspirerende samenwerking met collega’s en dat soort
dingen…
zondag 27 mei 2018
Loempia`s
Ingrediënten voor 8 loempia’s
-
Pakje filodeeg 2 x 8 vellen
Verkrijgbaar bij de supermarkt, in het vriesvak - 1 flinke kipfilet
- 200 gram hamblokjes
- 2 winterwortels
- 1 flinke ui
- halve prei
- 125 gram taugé
- 2 eieren
- ketjap
- kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- bloem
- water
Bereiding van de vulling
- Haal het pak filodeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
- Verwarm de bouillon in een pan en kook hierin de kip gaar. Snij de winterwortel en prei fijn, snipper de ui.
- Bak in een hete wok met een scheutje olijfolie de wortel, prei en ui. Voeg hier de geperste teentjes knoflook en peper en zout bij.
- Kluts de twee eieren in een kommetje en bak deze in een koekenpan. Snij de kip en het gebakken ei in stukjes (niet te fijn) en voeg deze samen met de hamblokjes bij het groentemengsel.
- Voeg als laatste de taugé en ketjap toe. Roer het mengsel door elkaar, bak de taugé nog even kort mee.
Het vullen van de loempia’s
- Maak van een beetje water en bloem een papje. Met dit papje kun je de randen van het filodeeg dichtplakken. Voor een loempia kun je het beste twee (of drie) velletjes filodeeg gebruiken. Omdat 1 vel erg dun is kan deze snel scheuren en het gebruik van twee vellen maakt je loempia krokanter.
- Leg de vellen filodeeg in een ruit voor je zoals op bovenstaande foto. In het midden van het vel schep je de vulling. Zorg ervoor dat je de loempia niet te vol vult, dan kan hij openknappen in de frituurpan.
- Maak de randen van het filodeeg goed vochtig met water. Vouw eerst de onderste punt naar boven, vervolgens de zijkanten naar binnen. Smeer de randen van de bovenste punt in met het bloemmengsel. Rol de loempia dicht door hem naar de bovenste punt te rollen. Zorg ervoor dat deze goed dichtgeplakt zit.
- Bak de loempia’s 5-8 minuten in de frituurpan (net hoe krokant je het korstje wilt hebben)
- Ook kun je de loempia’s in de oven verwarmen. 20 minuten op 220°C tot 240°C.
zaterdag 26 mei 2018
zondag 20 mei 2018
donderdag 17 mei 2018
zondag 13 mei 2018
vrijdag 11 mei 2018
zondag 6 mei 2018
zaterdag 5 mei 2018
Hamburgers
Ingrediënten
- beschuitbollen
- mayonaise
- eikenbladsla
- augurk
- tomaat
- tomatenketchup
- tartaar
- peper en zout
- cheddar
- eieren
- uien
- spek
Recept
Snij de beschuitbollen door en doe ze even in de broodrooster op 2,5. Smeer de onderkant in met mayonaise. Doe er wat eikenbladsla op, augurk, tomaat en tomatenketchup. Bak de uien en het spek, een eitje. Bak de tartaartjes (zout en peper) en leg er op het laatst de cheddar op. Let de tartaar op de augurk en tomaat. Doe het ei op de tartaar met de uien en het spek. Leg vervolgens een schijfje tomaat op de top en doe het deksel er op. Gebruik een satéprikker om de zaak bij elkaar te houden....en dan smullen...:-)