Pagina's

zaterdag 26 maart 2016

Sheep!?

Dat was dan CD nummer 18 alweer... de tijd vliegt...
  1. makke schapen
  2. chicken
  3. maakt niet uit
  4. vengence
  5. kyril finn
  6. abc
  7. makke schapen II
  8. old enterprise
  9. hupsake
  10. makke schapen III
  11. mikela
  12. einde
Ach ik vermaak me wel...:-)

donderdag 24 maart 2016

Experiment Taakgerichte Instructie

Vandaag ben ik de 1e les voor het experiment taakgerichte instructie aan het voorbereiden. Het motto is 'meer leerlingen leren meer in minder tijd'. Ik ben 2 jaar geleden in het kader van #leerKRACHT al eerder bezig geweest met het zoeken naar een andere manier van les geven dan normaal. Ik ga dat dit jaar ook 's uitproberen in 4 HAVO wiskunde B.

Het idee is om korte instructie te geven, leerlingen te laten oefenen, de uitkomsten te bespreken en dan meteen met een korte toets te checken of het is overgekomen. Bij het toetsje kan je dan meteen feedback vragen over het verloop van de les.

De korte cursus wordt afgesloten met een 'normale proef', maar leerlingen kunnen hun deelproeven mee laten tellen. Ik denk er nu over om iedereen wel de hele proef te laten doen, maar het hoogste resultaat (miniproef vs echte proef op onderdelen) telt uiteindelijk. Ik ben benieuwd of dat werkt...:-)

Voor morgen doen we de voorkennis en paragraaf 1 van hoofdstuk 6.
Straks nog even een toets en evaluatieformulier maken. Ik ga ook vragen wat de leerlingen denken wat hun cijfer is voor het toetsje.

zaterdag 19 maart 2016

Hertog Jan Grand Prestige

Onze Grand Prestige, gebrouwen met wel vier verschillende mouten, wordt ook wel omschreven als gerstewijn. In de rijpe, volle smaak laten bitter en zoet zich opmerkelijke goed onderscheiden.

De smaak van Hertog Jan Grand Prestige wordt door kenners en liefhebbers tot ver buiten onze grenzen gewaardeerd, wat onder andere blijkt uit de gouden bekroningen op diverse gerenommeerde bierwedstrijden.

Naarmate Grand Prestige langer bewaard wordt, ontwikkelt die prachtige smaak zich zelfs nóg verder. Na een aantal jaren doet de smaak denken aan een prachtige oude portwijn."
bron

donderdag 17 maart 2016

St. Bernardus Abt 12

  • De absolute top in de hiërarchie van de St.Bernardusbieren en tevens het bier met het hoogste alcoholgehalte (10% alc. vol). 
  • Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. 
  • Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak.
  • De St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. 
  • Wordt aanzien als een van de beste bieren ter wereld. Origineel recept, sedert 1946 gebrouwen.
bron

maandag 14 maart 2016

Amberhavn countdown 2012 PO

Het is vandaag maandag 14 maart 2016.

Op WisFaq roept iemand:
Amberhavn countdown 2012 PO
opdracht 3, 4, 5, 6, 7 en 8
hoi
Over mediawijsheid, bescheidenheid en wisdom of the crowd gesproken. Ik ben altijd zo benieuwd of iemand nu echt denkt dat je daar dan een soort van zinnige response op krijgt.

Bij 't antwoord staat een link naar alle opdrachten van Wiskunde A-lympiade. Met een N.B:
Wij verstrekken geen antwoorden van A-lympiade-opgaven.
Dan doen wij dan ook maar niet. 't Blijft wel bijzonder... ergens.

Wat rijmt er op ONDERWIJS?

appelspijs
bodemprijs
discountprijs
drempelprijs
eenheidsprijs
ereprijs
francoprijs
functie-eis
godenspijs
gokpaleis
juryprijs
kiloprijs
kwalsterijs
literprijs
oeuvreprijs
olieprijs
persmatrijs
poedelprijs
schaduwprijs
schoonheidsprijs
sorbetijs
sportpaleis
steenpatrijs
steranijs
studiereis
verkoopprijs
verkoopsprijs
waterijs
wedereis
wereldreis
wilgenrijs
winkelprijs
wisselprijs
woekerprijs
yoghurtijs
zakenreis

bron

dinsdag 8 maart 2016

De toekomst van het onderwijs

VO Haaglanden nodigt mij uit voor een enquête over:
  • 21st century skills
  • Professionele ruimte
  • Gepersonaliseerd leren
  • Leerstrategieën
  • Aandacht voor persoonlijke vorming van leerlingen
De toekomst ziet er plotsklaps heel anders uit...:-)