vrijdag 20 december 2013

Meer telproblemen

In de les van Woensdag 11 december 2013 kunnen leerlingen in socrative de Quiz 'Meer telproblemen' doen. De Quiz bestaat uit een aantal meerkeuzevragen. Niets bijzonders eigenlijk, want het zijn gewoon 'sommen' uit het boek:
  • De boekenplank
  • Een feestcommissie op school
  • Een vaas met rode, witte en groene knikkers
Je kunt de Quiz importeren in #scocrative met SOC-656337.

Leerlingen krijgen dan steeds vragen als:

q9717img1.gif

Als het antwoord goed is:

q9717img2.gif

...en als het antwoord fout is:

q9717img3.gif

Uiteindelijk krijg je (als je dat wilt) een 'rapport' toegestuurd met alle antwoorden:

q9717img4.gif

Op grond daarvan kan je dan 's kijken waar of bij wie het goed gaat of waar er nog ruimte is voor verbetering. Aardig om te zien dat bij de eerste 3 vragen (de boekenplank) het steeds beter gaat. Kennelijk steken de leerlingen er nog iets van op ook. Vraag 8 t/m 11 zijn kennelijk moeilijk. Daar zou je in de les dan nog een keer aandacht aan kunnen besteden. Janneke heeft alles goed, maar dat had ik ook wel verwacht...:-)

q9717img5.gif

Met uitzondering van Corneel is de laatste vraag over de knikkers door iedereen goed beantwoord. Dat is mooi en misschien moet Corneel nog maar 's naar de uitleg in het boek kijken.

Is dit nu heel geavanceerd? Ingewikkeld? Moeilijk? Dat denk ik niet. Laat de leerlingen een laptop halen of laat ze hun smartphone gebruiken. Dat ging allemaal helemaal goed. De meerwaarde? Directe feedback en meteen iets leren, denk ik.

Ik vond het nuttig.

Leerlingen die die de les gemist hebben kunnen nog wel kennis nemen van de inhoud van de Quiz via deze pagina op de website.