woensdag 19 april 2017

Introvert en dan?

"In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft introversie niets te maken met een gebrek aan sociale vaardigheden. Introverte mensen zijn gevoeliger voor de omgeving en prikkels doordat hun hersens anders functioneren. Ze merken meer op en denken dieper na over wat ze opmerken. Omdat ze een gevoeliger zenuwstelsel hebben, vermijden ze prikkels en hebben ze meer tijd alleen nodig om deze prikkels te verwerken."
bron

Als je nu wilt dat je introverte kwaliteiten het best tot hun recht komen is het slim om situaties te vermijden waarin nieuwe informatie op je afgevuurd wordt waarbij je dan ook nog 's snel moet reageren en er ook nog iets zinnigs over moet zeggen.

Persoonlijk houd ik meer van asynchrone communicatie met andersdenkenden. Je kunt je gedachten omtrent het gestelde beter structureren zonder later spijt te krijgen van wat je gezegd hebt of wat je juist niet gezegd hebt.

Die andersdenkenden denken vaak dat als je niet tegensputtert dat je 't er dan wel mee eens bent. Dat is echter zelden het geval. Maar meestal komt dat pas later maar meestal is het dan al te laat.

Zullen we afspreken dat ik geen gesprekken meer aan ga zonder precies te weten waar het gesprek over gaat, wat het doel is van het gesprek en voorzien van de informatie die nodig is.

Want laten we eerlijk zijn. Wat heeft het voor zin om te praten met iemand als alles al lang een uitgemaakt zaak is waar verder mijn ideeën volstrekt niet van enig belang blijken te zijn? Dan ga ik daar toch geen tijd aan besteden? Ik heb wel wat beters te doen...

Nee. Ik word hier gewoon in de maling genomen!

PS
Er is niets zo vreselijk als op studiedagen e.d. onvoorbereid aan allerlei leuke groepsactiviteiten te moeten deelnemen en dan dingen te moeten vinden en die dan ook nog te moeten delen met de rest. Hou daar 's mee op. Als je iets wilt weten dan stuur je maar een e-mailtje. Grote kans dat je daar dan een zinnig en doordacht antwoord op krijgt. Er is al zo veel dom geklets op de wereld...:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen