zaterdag 25 februari 2012

Wiskunde op de HAVO verplicht

Een bijzonder bericht in Trouw:
Onderwijsminister Marja van van Bijsterveldt wil wiskunde verplicht stellen voor alle vier profielen van de havo. Veel wiskundedocenten vinden die verplichtstelling te ver gaan, schrijft het Nederlands Dagblad.

'Op de havo hebben we maar een paar leerlingen die geen wiskunde kiezen', zegt docent Rob van Oord. 'Om die dan te martelen met wiskunde - daar moet je goed over nadenken. Ze moeten er niet ongelukkig van worden.'
bron
Een paar leerlingen? Is dat zo? Is 10% veel of weinig?


bron: wikipedia

Wat moet je er van denken?:-)

6 opmerkingen:

 1. Mooi diagram, Willem! - moet je nagaan 53% van de meiden. En dat is nog maar het gemiddelde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar je kunt ook C&M kiezen en dan wiskunde A er bij nemen, geloof ik. Uiteindelijk blijven er bij ons dan 6 van de 60 leerlingen over die geen wiskunde heeft, dus dat valt nogal mee:-)

   Verwijderen
 2. "Vanaf het schooljaar 2015-2016 moeten ook alle havo-leerlingen verplicht een wiskundevak kiezen. Met de maatregel wil het kabinet alle leerlingen beter voorbereiden op het hoger onderwijs. Volgens Van Bijsterveldt zijn wiskunde en taal de bouwstenen van het onderwijs."
  Folia Web

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de tekst maar een beetje aangepast. 't Is tegenwoordig nog best moeilijk om een beetje lollig te doen. Satire, sarcasme en ironie... dat is best moeilijk voor sommige mensen.

  BeantwoordenVerwijderen