woensdag 4 januari 2012

Waarom zit iedereen nu altijd zo te zeuren in het onderwijs?

Waarom wordt er nu eigenlijk altijd zo gezeurd in het onderwijs? Als je de media moet geloven is het slecht gesteld in het onderwijs. De docenten deugen niet, de leerlingen kunnen niks en de rest deugt ook niet. Iedereen klaagt. Waarom eigenlijk?

Als docent moet je niet al te vrolijk lopen doen op school. Voordat je 't weet moet je allerlei dingen doen die je niet wilt. Nee, je moet altijd flink klagen over werkdruk en 't gebrek aan voorzieningen en zo. Druk, druk, druk. Doe je dat niet dan gaat er altijd wel iemand denken dat je nog wel iets meer kan doen.

Maar voor de rest? 't Is vooral een kwestie van gaten in de markt. Ik zou denken dat als leerlingen niet kunnen spellen of niet kunnen rekenen dat het onderwijs niet deugt. Dus doe daar wat aan. Maar nee, we gaan spelling toetsen en rekentoetsen afnemen. 't Mag alleen niks kosten maar er wordt wel aan verdiend.

Scholen moeten echt werk maken van de integratie van ICT in het onderwijs. Maar het mag niks kosten. Maar er wordt wel aan verdiend.

Ergens klopt er iets niet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten