zondag 29 januari 2012

Het kan altijd erger

In 'Staak niet, maar neem het onderwijs weer in bezit' schrijft Harm Beertema:
Staken, in plaats van uw leerlingen te dienen, te onderwijzen en te vormen. En waarom? Ik zal u vertellen wat de ouders en het overgrote deel van de Nederlanders ervan denken. Zij zien hier leraren die staken omdat ze méér vakantie willen en mínder lessen willen geven. En ik vind het lastig om dat beeld te nuanceren.
Dat is altijd al een beetje een probleem voor de PVV, geloof ik, de nuance. In dit geval is dat toch echt niet zo moeilijk. Maar dan moet je wel een beetje weten hoe 't zit. Ook al een probleem voor de PVV.

Maar om nu de docenten de schuld te geven van het feit dat de bestuurders en de managers het beroep van leraar hebben uitgekleed? Dat zou wel een mop zijn. Goed bezig:-)

Vuilnisman?!!

2 opmerkingen:

 1. Toen ik Beertema bij Pauw en Witteman zag optreden had ik al zoiets van die gast spoort niet helemaal.
  http://pauwenwitteman.vara.nl/
  Uitzending 27-01-2012

  En eerder kwam dit figuur ook al in het nieuws:
  Als het aan PVV’er Harm Beertema ligt, ontslaan scholen voortaan elk jaar de slechtste 5 procent van hun leraren. Het PVV-Kamerlid vindt dat niet alleen de directie daarover mag meepraten, maar ook leerlingen en leraren

  Nou ja geen Mickey Mouse Award dit keer (Mickey is te slim) Laten we speciaal voor deze gesjeesde, afgedankte oud docent uit R'Zuid een Daffy Duck Award instellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laten we Beertema dan maar uitroepen tot 'eend van de week'.

  BeantwoordenVerwijderen