zaterdag 26 november 2011

Weekverslag, wiskundeleraar en wikiwijs

Op deze pagina staat het weekverslag van deze week. Het gaat daarbij over proefproeven, de VMO-conferentie over lesmateriaal en nog zo wat...

Ik kwam net ook deze pagina weer 's tegen. Daarin beschrijft de auteur acht principes om studenten te laten leren in de digitale leeromgeving. De helft is 'opzet' en de rest is 'uitvoering'. Volgens mij is dat wat ik deed met wiskundeleraar.nl. Je kunt wel van alles roepen en plannen maken maar uiteindelijk gaat het er om wat je doet. Of je nu hebt over N@tschool, Moodle, Wizmo, Wikiwijs of wat dan ook... Als 't niet wordt gebruikt dan werkt het dus niet!

Inmiddels heb ik wel weer nieuwe plannen met wiskundeleraar.nl. Helemaal probleemloos is dat niet. Als ik dat ga doen hoe kan ik dan voorkomen dat er weer zo'n mallotige situatie gaat ontstaan als de vorige keer? Dat je (zeg maar) een 'probleem' bent omdat wat je doet wel werkt.:-)

Deze week werd ik ook weer 's geconfronteerd met Wikiwijs. Het gevoel dat zoiets feitelijk volstrekt onzin is krijg ik maar niet weg. Ik moet er eigenlijk niet over schrijven maar ik kan 't niet laten. Het is zo...

...en over de rest maar te zwijgen.:-)

4 opmerkingen:

 1. Ik zou wel benieuwd zijn naar je opvattingen over Wikiwijs...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gepubliceerd op 16/06/2009

  "De onderliggende gedachte van de minister is natuurlijk leraren tot samenwerking te dwingen. Dat kost behoorlijk veel tijd, zodat pionierende docenten die digitaal lesmateriaal ontwikkelen, daar niet voor zullen voelen. Daar de minster de schooldirecties niet kan dwingen deze docenten behoorlijk te belonen uit de pot leermiddelen en hij daar zelf waarschijnlijk ook geen extra geld voor ter beschikking stelt, zal Wikiwijs even geruisloos verdwijnen als de andere onbruikbaar gebleken materiaalbanken."

  "Technisch is dit allemaal al mogelijk. Er zijn al voorbeelden van dit soort lesmateriaal, gewoon bedacht en op het net gezet door pionierende docenten. In plaats van zijn Wikiwijs zou de minister, mede gestimuleerd door de vo-raad, er beter aan doen om deze docenten te laten opsporen, hun werk te laten beoordelen door vakdidactici en bij gebleken leerrendement daarvan, hun met een lessenvermindering aan te sporen om zo door te gaan."

  http://www.internetonderwijs.net/Nieuwsbrieven/Nb2009/NB5_Internetonderwijs5/artikel_nb5.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lol, maar het ziet er zo professioneel uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan cosmetische ingrepen hebben we in 't onderwijs natuurlijk niets...:-)

  BeantwoordenVerwijderen