donderdag 21 juli 2011

Eend van de week

Sommige mensen vragen zich misschien af wat de bedoeling was van de eend van de week. Het doel? Dat weet ik zelf ook niet. Het is vanzelf opgekomen. 't Is een soort sidekick. Iets wat een eigen leven gaat leiden. Het heeft eigenlijk weinig met wiskunde te maken maar misschien ook wel...:-)

Het is nog het best te vergelijken met pannenkoeken bakken. Daar hoort echt een Rochefort 8 of 10 bij. Niet om in het beslag te doen maar gewoon om op te drinken bij het bakken. Het heeft op de smaak van de pannenkoeken weinig invloed, maar 't is wel lekker en 't maakt het nog leuker als dat al was.:-)

Misschien is dat wel het idee. Verbind 'wiskunde leren' met plezier maken, interesse opwekken, enthousiasmeren, helderheid geven, uitleggen, ... Dan komt het wel goed. Qua menselijke prestatie is de wiskunde verreweg het leukste vak om te leren. Wat dat betreft zijn Engels of geschiedenis veel ingewikkelder en lastiger.

Die schoolwiskunde had je (in principe) allemaal zelf kunnen bedenken! Maar zonder hulp duurt het waarschijnlijk te lang, dus moet er maar een boek komen en een docent om het allemaal een beetje aan te sturen...:-)

Lijkt me een goed plan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten