zondag 6 februari 2011

Sprookje

Er was eens een dorp hier ver vandaan. Dat was een lief dorpje, maar wel een beetje saai. Er gebeurde eigenlijk nooit iets. Af en toe liep er wel 's iemand over straat om een boodschapje te doen, maar verder? 't Was er heel erg stil, dat wel.

Maar op een dag werd Wouter de Kabouter wakker met zo maar een idee in z'n hoofd. Hij dacht waarom gaan we niet een leuke tent inrichten om ook 's een keer een beetje lol te gaan maken? Waarom niet? Weet je wat? Ik ga 's iets doen, want zo kan het niet blijven.

Zo gezegd, zo gedaan. Wouter kocht wat tentstokken, een tentzeil, een bosje haringen en een hamer en zocht een leuk plekje uit om een tent te bouwen. Daarna nodigde hij alle dorpsbewoners uit om vooral een beetje lol te komen maken in de feesttent. Je weet wel, met drank, borrelnootjes en heavymetal.

Dat was een goed plan, want lol hadden ze. Nee, ze gingen echt helemaal uit hun bol in de feesttent. De dorpsbewoners vonden die Wouter de Kabouter echt een toffe peer.

Maar wat wel een beetje vreemd was dat Wouter altijd voor de drank en de borrelnootjes moest zorgen. Elke keer als Wouter er over begon dat de rest ook wel 's wat versnaperingen kon meenemen lieten de dorpsbewoners het afweten. Nee, zeiden ze dan, nee Wouter, het is jouw feestje!

De burgemeester van het dorp was een beetje een rare kabouter en ook niet al te snugger. De burgemeester vond dat gefeest allemaal maar niks. Hij lag er letterlijk knarsentandend wakker van. Hij was zelf ook nog nooit op het feestje geweest en hield eigenlijk ook helemaal niet van feestjes. Bovendien hield hij eigenlijk ook niet echt van de dorpsbewoners. Lastige kabouters!

Omdat het ook niet redelijk was dat Wouter alles uit eigen zak zou moeten betalen klopte Wouter maar 's bij de burgemeester aan voor een subsidieaanvraag. Wouter dacht bij zichzelf dat daar toch niets op tegen zou kunnen zijn. Een paar flessen drank en wat nootjes? Dat is peanuts!

De burgemeester wees de subsidieaanvraag echter resoluut van de hand en bromde nog iets over de gevaren voor de volksgezondheid en deed er verder het zwijgen toe.

Na een tijdje waren er ook een paar sufneuzen die klachten hadden over de keuze van de borrelnootjes, het merk bier en de muziek af en toe wel ongepast vonden. Deze gestoorde types begonnen zich overal aan te storen.

Wouter de Kabouter heeft toen de feesttent maar weer afgebroken. De dorpbewoners keken onze Wouter met de nek aan. Die vervelende Wouter heeft toch maar mooi ons feestje verpest.

Wouter heeft het er niet bij laten zitten en is vertrokken. Ik heb gehoord dat hij op tournee is met z'n eigen heavymetalband en als hij niet is overleden dan ragt hij er nog steeds flink op los.

De rust in het dorp is weer teruggekeerd. Af en toe roept er nog wel 's iemand per ongeluk 'wow', maar verder? Ga maar lekker slapen en droom er maar niet van.:-)