dinsdag 26 oktober 2010

Ben ik een beelddenker?

Ik kwam op ikleerinBEELDEN.nl een soort van checklist tegen met de vraag: "ben jij een beelddenker?".
Beelddenkers…. mensen met een prachtig talent! Mensen die onbewust 32 keer zo snel denken als woorddenkers. Mensen die totaalplaatjes zien en daarnaartoe werken. Creatieve mensen. Inventieve mensen.
Wel aan dat moet ik dan maar 's nagaan. Misschien klopt het wel!? 't Zou wel veel verklaren! 't Zou ook wel een mop zijn dat ik na 52 jaar eindelijk 's ga begrijpen wat er nu eigenlijk mis is met mij...:-)
Als je 10 van de bovenstaande vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, bent je zeer waarschijnlijk een visueel-ruimtelijke leerling.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!:-))

2 opmerkingen:

  1. Hallo Willem, bedankt voor je vermelding van mijn site! Deze kans kan ik natuurlijk niet laten liggen :o) Sommige onderdelen van wiskunde zijn voor beelddenkers gesneden koek maar de meer abstracte dingen kunnen problemen opleveren. Ik zou je dankbaar zijn voor concrete leer- en strategietips voor wiskunde en tips over boeken! Groet, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal me er nog 's in verdiepen. Of nu de abstracte zaken een probleem zijn weet ik niet, eigenlijk... Dat zou je juist niet verwachten. Maar ik weet er niets van... van 'beelddenkers'. Eigenlijk geloof ik er ook niet zo in...:-)

    Ik denk dat het niet echt een fundamentele 'andere manier' van denken is maar mogelijk kan het een 'dimensie' zijn in het brede spectrum van de menselijke geest. Bovendien is het niet uitgesloten dat bij sommige mensen de nadruk meer op 'beelddenken' ligt dan anderen mensen.

    Als 'begrip' kan het natuurlijk wel nuttig zijn om naar te kijken. Ik ga er vast nog wel 's een keer iets over schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen