zaterdag 25 september 2010

Zin om te schieten

Op Word 's wakker! vroeg ik al eerder af of het misschien niet te veel gevraagd is om van docenten te verwachten om niet alleen gratis hun digitale lesmateriaal ter beschikking te stellen, maar ook nog mee te moeten denken over de werking van de website, controleren of het wel allemaal werkt en 't liefst ook nog ideeën aandragen voor verbetering.

Als dat allemaal nog niet genoeg is heb je ook nog kans dat als je dan iets in wikiwijs zet er iemand komt om het materiaal af te branden en gaat roepen dat het nergens op lijkt! Soms is dat nodig, zoals bij Dat lijkt echt nergens op!.
"Het uitgangspunt voor Wikiwijs is dat we geen kwaliteitseisen stellen aan het leermateriaal zelf. Onze mening is dat docenten die leermateriaal vinden uitstekend in staat zijn die beoordeling zelf te doen."
bron
Dat klinkt goed, maar als er steeds meer amateurs in het onderwijs een beetje gaan zitten bijklussen als wiskundedocent zou dat dan wel goed gaan?

Ik weet niet... Ik zou er niet aan beginnen. Eerst gratis bijdragen en dan van de eerste de beste maloot te horen krijgen dat het nergens op lijkt! Het zal je maar gebeuren....:-)

Zin om ook 's te schieten? Neem Snijpunten berekenen, Daar is het voor gemaakt...:-)