maandag 8 maart 2010

Twitter

Ach ja... Ik ben net een knipperlicht. Doet ie 't? Ja, nee, ja, nee... Maar beroepsmatig ben ik genoodzaakt om weer te gaan twitteren. Al was het alleen maar om te zien hoe 't werkt, zullen we maar zeggen.:-)

Als je cursussen maakt met veel ICT dan ben je veroordeeld om continu te blijven updaten en te actualiseren. Niets is zo veranderlijk als het weer en ICT. In de nieuwe cursus Internet en wiskundeonderwijs bijvoorbeeld zitten weer allerlei 'nieuwe dingen' die vorig jaar nog niet mogelijk waren. Daarnaast moet je je dan ook zelf verdiepen in nieuwe dingen. Bovendien moet je dan ook nog bepalen welke 'dingen' je dan vindt thuis horen in de cursus.

Eigenlijk kan je maar beter gewoon wiskunde geven. Dan heb je een boek met antwoorden. Huiswerk opgeven, opgaven bespreken en je roept af en toe 's 'hupsaké' om de zaak aan de praat te houden. Dat is gauw verdiend...:-)

Maar helaas, in de praktijk betekent het gewoon dat je er tot in alle eeuwigheid mee bezig blijft. Op 3. Middelen en praktische toepassingen ga ik nog 's proberen uit te leggen wat je allemaal met WEB2.0 kan doen... denk ik... Wie weet misschien gaat er wel iemand twitteren...:-))